måndag 22 oktober 2012

Dessertbord - Fotboll


Här kommer mitt första projekt när det kommer till att göra ett dessertbord, temat var fotboll då min kusin Emmi är en riktig fotbollstokig tjej. Det var både spännande men även lite klurigt att få ihop olika moment med samma tema till detta dessertbordet. Hennes enda önskemål var en tårta med en jättestor fotboll och massor av spelare, det blev dock bara en spelare på tårtan. Då hennes färger på fotbollskläderna är gul och svart så gjorde jag cupcakes med de färgerna och även nägra som skulle föreställa fotbollsplaner. Det blev även fotbollscookies och en päronmoussetårta utöver födelsedagstårtan. Jag har även fått väldigt mycket hjälp utav min pojkvän Mattias med dekorationer osv, blev hur glad som helst då jag var ute i sista sekund! Tack så mycket, du är bäst!


Här kommer några närbilder från dessertbordet. Gubben på tårtan ser väldigt platt ut på bild men i verkligheten var den bättre.
Tårtan består utav vaniljbottnar, blåbärsmousse + blåbär, citronmousse, spacklad med vaniljglasyr samt täckt och dekorerad med marsipan.

 
Detta fina fotbollskort har min mamma gjort, då det passade bra med temat på dessertbordet och då födelsedagspresenten skulle bli ett par fotbollsskor. Hon gjorde även de små fotbollarna av papper. Jag fick tyvärr inga bilder på insidan av kortet men min mamma gjorde ett jättebra jobb!


onsdag 17 oktober 2012

Scooby-Doo tårta


Jag gjorde en tårta till min syster Ida nu när hon hade kalas i helgen och då hon självklart fick välja vilket tema hon ville så blev det tillslut Scooby-Doo. Jag som själv inte är så inne på just detta tema hade ingen aning om vad jag skulle hitta på utöver själva hunden då jag inte hade så mycket material att använda mig av hemma. Av någon anledning så ville inte min 16-åriga syster att namn och ålder skulle vara med på tårtan (antar att det var på grund av Scooby temat?) så det fick bli texten "Världens bästa syster" istället och ja, det är hon ju faktiskt!


Gjorde lite olika små dekorationer till tårtan som består utav vaniljbottnar, chokladmousse och päronmousse. Tårtan är spacklad med chokladglasyr samt täckt och dekorerad med marsipan. Scooby-Doo i sig är gjord i mörk choklad sockerpasta, där av den mörka färgen.

måndag 8 oktober 2012

Riddarborgstårta


Här kommer inlägg nr 100 här på min tårtblogg som jag skapade för snart ett halvår sedan och det har blivit många framsteg med just tårtorna. Här kommer en riddarborg som jag gjorde till en riktigt riddartokig kille. Jag fick välja mellan att göra någonting med antingen pirater, vikingar eller riddare och då jag redan har gjort ett piratskepp så valde jag att göra en riddarborg med lite olika detaljer på.


Här är några utav detaljerna som fanns med på borgen bl.a. en stor port, fönster, stegar, rep och en sköld. Trots att det inte blev några riddare på tårtan så tyckte jag att tårtan i sig fångade temat bra, vad tycker ni?
Tårtan i sig består utav chokladbottnar, vaniljkräm, hallonmousse + färska hallon och vaniljkräm. Tårtan är täckt och detaljerad med marsipan.

söndag 7 oktober 2012

Toalett-tårta



Folk brukar fråga vilket motiv eller vilken figur som är den mest konstiga som jag har gjort hittills och jag brukar svara, ormar som åker skateboard men nu kan jag ändra det svaret. Numera så är den mest udda förfrågningen på en figur en toalett. Man jag ju undra vem som vill ha en toalett på sin tårta men denna toalett var tydligen en del av ett internskämt. Så när förfrågan var rosa och toalett så blev resultatet som bilden ovan.

måndag 1 oktober 2012

Rosor


Här kommer en steg-för-steg på hur jag gör mina rosor, då jag själv är nybörjare på att göra dessa så är detta mitt försök att hjälpa andra nybörjare att få till vackra rosor. Jag funderade på hur jag skulle få till en bra beskrivning och valde att ta med så många bilder som möjligt. Bilden ovan visar de verktyg som behövs för att göra rosen. Resultatet blir ofta bättre när man inte använder marsipan men då jag själv föredrar marsipan så ville jag testa att arbeta med marsipan.


1. Kavla ut en bit rosa marsipan och tryck ut två stycken blommor med rosutstickaren. 2. Tunna ut bladen med bollverktyget och gör en kon som limmas fast i mitten utav blomman. 3. Vik upp första bladet runt konen. 4. Vik sedan upp tredje bladet. 5. Vik sedan upp femte bladet. 6. Vik upp blad två och fyra så att alla bladen är uppvikta. 7. Placera den första rosen på den andra blomman. 8. Vik upp första bladet och vik sedan upp de andra i tur och ordning. 9. Slutresultat av ros. 10. Tryck ut ytterligare en blomma och skär ut bladen. 11. Placera bladen under den färdiga rosen, vik sedan ned blanden lite grann. 12. Kavla ut en bit grön marsipan och tryck ut ett foderblad, placera bladet under den färdiga rosen.


Här är slutresultatet på rosen med foderbladet. Hoppas att denna steg-för-steg är tillräckligt tydlig och kan vara till någon hjälp.